I samarbete med Försäkringsutamaren från ICA Försäkring

Ett spartips som aldrig blir gammalt är att jämföra priser! Och inte minst för större utgifter som bland annat försäkringar kan bli över tid. Hur bra koll har du på vilka försäkringar du har, hur mycket de kostar, vad de innehåller, vad du har för villkor och om du faktiskt har bästa möjliga pris? Om du känner att du inte har så bra koll vill jag dela med mig av en tjänst som jag tycker är väldigt bra, nämligen Försäkringsutmanaren. Det är en tjänst från ICA Försäkring där du får en översikt över alla dina försäkringar. Sedan kan du utmana dessa och då jämförs priset med vilket pris ICA har på en motsvarande försäkring. Det handlar inte heller bara om att jämföra pris utan även att jämföra hur bra försäkringen är! Försäkringsutmanaren visar också vilken ranking försäkringarna har från konsumenternas.se.

 

 

Hur fungerar det?

Du går in på tjänsten och legitimerar dig med ditt mobila bankid. Till vänster kan du se olika alternativ varav ett är Försäkringsutmanaren. När du klickar där kan du välja vilket eller vilka försäkringsbolag du vill hämta uppgifter ifrån för att sedan jämföra försäkringarna. Du väljer bolag och låter datorerna jobba en stund. Sedan får du fram en översikt över de försäkringar du har idag och vilket bolag du har de hos. Det du kan göra nu är att klicka på utmana. Då får du ett par frågor som du ska svara på och sedan får du fram jämförelsen. Din nuvarande försäkring, dess pris och ranking jämförs med vad ICA Försäkring kan erbjuda.

Ett sätt att få kontroll och spara pengar

Som sagt, jag tycker att detta är ett bra sätt att få en bra överblick över sina försäkringar, dess kvalitet och även ett bra sätt att spara pengar på. Du har här möjligheten att plocka russinen ur kakan, skulle man kunna säga. Det är ju mycket man ska ha koll på kopplat till sin privatekonomi: bolån, försäkringar, abonnemang, matkostnader och annat. Därför tycker jag en sån här tjänst kan underlätta.

 

 Min favoritplats: i soffan med datorn. Varför inte jämföra försäkringar här?

Vad kan minskade försäkringskostnader bli över tid?

En person på facebook skrev att hon sparade 2500 kr per år på att byta en försäkring! Det blir drygt 200 kr per månad. Om dessa 200 kronorna istället investerats exempelvis på den svenska börsen, som i snitt avkastar 8 % per år, hade det efter 30 år blivit nästan 300 000 kr! På bara en försäkring. Min mamma bytte en försäkring till ICA och och gick från drygt 5000 kr per år till 3500 kr efter en jämförelse, perfekt. Det handlar ju dessutom inte ens om att spara pengar för att man uteslutit något, utan endast för att man varit medveten och bytt till ett annat försäkringsbolag.

Om du har testat, tala gärna om vad du fick för resultat och om du lyckades spara några kronor!
Har du frågor om tjänsten? Svar på vanliga frågor hittar du här.